Het materiaal en de kleur van je deurbeslag zijn allesbepalend voor de karakteristieke uitstraling van je woning. En terecht, want de deurgreep of de deurklink is één van de eerste elementen waarmee je ‘in aanraking’ komt als je iemands huis betreedt.

Ben je momenteel op zoek naar authentiek deurbeslag, maar weet je nog niet precies welk materiaal te kiezen? Bij Dauby zijn we er sterk van overtuigd dat er voor elke woning een perfecte materiaalsoort bestaat en een ideale kleur!

Alles is afhankelijk van de look & feel die je aan je woning wilt geven en de interieurstijl.

Zo is Ruw Metaal bijvoorbeeld perfect om een woning in industriële stijl te vervolledigen, terwijl het gebruik van Ruw Brons een veel mooier accent legt in een eclectisch interieur.

Bij Dauby maken we onder meer gebruik van volgende natuurlijke materialen voor de realisatie van ons exclusief deurbeslag:

 • Brons
 • IJzer
 • Wit Brons
 • Britannium

Interesse in een andere afwerking voor jouw deurbeslag?

Ontdek hier alle materialen en kleuren

1. Wees consistent, maar experimenteer met de keuze van je deurbeslag

Het voordeel van een eigen woning is dat je er zelf baas over bent.

Hou je van een strakke styling en geef je graag de voorkeur aan uniformiteit, dan is bijvoorbeeld het gebruik van één en dezelfde kleur van deurbeslag in jouw gehele woning de geschikte oplossing voor jou. Zwart deurbeslag past onder meer perfect in een woning waarin veel wit aanwezig is.

Mag het eerder iets gewaagder zijn en denk je graag out of the box? Dan kan je er ook voor kiezen om een deel van je raam- of meubelbeslag in Ruw Metaal te nemen en je deurbeslag in het brons.

De keuze in materialen rust op jouw schouders. Het is vooral belangrijk dat:

 • De gebruikte materialen en kleuren passen in je interieur.
 • Je kiest voor sterke combinaties als je voor meerdere materialen en kleuren kiest.

Hoe dan ook: the sky is the limit.

2. Kies de juiste kleur voor jouw interieur

Het eerste visuele aspect dat opvalt aan je deurbeslag, is de kleur. Hoe beter de kleur matcht met de stijl van je interieur, hoe sterker het totaalplaatje zal zijn.

Een eerste zaak waarover je moet nadenken, is het accent dat je wilt leggen met je beslag. Moet het opvallend zijn met gekleurde Odessa raam- en deurklinken? Of wil je dat het zich subtiel vermengt met de rest van je interieur?

Door jezelf die vragen te stellen, denk je na over het contrast dat je wilt creëren. Dat kan gaan van deurbeslag in Ruw Brons op een witte deur tot deurbeslag in Wit Brons op een donkere houten deur.

3. Ga voor een living finish met natuurlijk deurbeslag

Je keuze van deurbeslag maak je met het oog op de toekomst. Elk materiaal veroudert immers op een andere manier en vertoont hierdoor andere ouderdomsverschijnselen, die je interieur een unieke look geven.

Zo hebben de natuurlijke materialen van Dauby de eigenschap te patineren. Door het beslag te gebruiken (of net niet) zullen de kleurschakeringen intenser worden. Deze living finish geeft je product een prachtige, authentieke uitstraling!

Voornamelijk bij bronzen deurbeslag komt deze living finish helemaal tot zijn recht. Dauby werkt met verschillende uitvoeringen van brons.

We sommen ze hieronder even voor je op:

 • Wit Brons
 • Mat Wit Brons
 • Verzilverd Wit Brons
 • Ruw Brons
 • Ruw Brons Gepolijst
 • Natuur Brons
 • Groen Brons
 • Donker Brons
 • Zwart Brons

Welke afwerking je ook kiest, ze hebben elk hun eigen charme! Daarnaast is brons ook zeer gemakkelijk in onderhoud.

4. Dauby in alle materialen en kleuren

Pure & CDF

Het roestvrije Ruw Metaal geeft je beslag een ruwe look. Logisch, want Ruw Metaal polijsten we niet na het ambachtelijk zandgieten. Dat resulteert in een oneffen en uniek oppervlak.

Maar die ruwe look vinden we ook terug in Ruw Brons en Ruw Brons Gepolijst. Deze materialen staan voor puurheid en zijn roestvrij. In tegenstelling tot de industriële look van Ruw Metaal geven Ruw Brons en Ruw Brons Gepolijst je beslag een warme, koperen tint.

Zoek je eerder een diepe roestkleur? Geen probleem. Het Roest-beslag roesten we op volledig natuurlijke wijze en behandelen we met donkere bijenwas. Doordat roest een natuurlijk proces is, is elk stuk beslag uniek.

Naast bronzen deurbeslag, heeft Dauby ook verschillende producten in Verouderd IJzer (VO) en Smeedijzer. IJzer verandert minder snel van kleur. Het Smeedijzer wordt beschermd met een laagje vernis. Het deurbeslag in Verouderd Ijzer heeft een zwarte laklaag. Hier verschijnen na verloop van tijd mogelijks gebruikerssporen op.

Naast ruwheid is er in deze collecties ook plaats voor elegantie en schoonheid. Die vinden we terug in Wit Brons en Mat Wit Brons. Doordat we tijdens het gietproces een deel van het koper vervangen door tin en zink krijgen deze materialen een knappe, zilveren look.

Giara & Fama

De Giara-collectie maakt voornamelijk gebruik van Britannium-beslag. Dit is een legering op basis van onder andere zilver en tin. Bij gebruik vertoont britannium op termijn een iets mattere uitstraling, wat de charme is van dit materiaal. Hou je niet van zo’n matte look? Dan poets je britannium gemakkelijk op met zilverpoets.

Meubelbeslag Britannnium & Brons Dauby Giara

In beide collecties zien we ook beslag in Natuur Brons terugkomen. Dit beslag heeft een rode kleur en zal na verloop van tijd een unieke oxideringslaag krijgen die van Donker Brons tot Groen Brons gaat. De plekken die vaak worden aangeraakt blijven licht, terwijl de andere plekken steeds meer verduisteren.

Ook Giara & Fama gebruiken het elegante Wit Brons in het beslag. Het geeft je interieur een luchtige, lichte look die in mooi contrast staat met de ruwere, warmere tinten in de collecties.

Design

In het design beslag van Dauby gebruiken we verschillende materialen die je interieur een moderne look & feel geven.

Ten eerste is er Antracite/Gun Metal of Mat Zwart. Dit zwarte, industriële beslag resulteert in strakke, stevige look dat thuishoort in elk type interieur.

Tot slot is er nog Chroom en Nikkel. De uitvoeringen in deze materialen bij Dauby zijn beschikbaar in gewone uitvoering en in matte uitvoering (Chroom Mat & Nikkel Mat).


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP