Ben je op zoek naar karaktervolle deurklinken en -grepen die exclusiviteit uitstralen? Dan zit je met het deurbeslag van Dauby helemaal goed.

Naast ons eigen deurbeslag, dat we van A tot Z volledig uitdenken en volgens een ambachtelijk gietproces maken, werken we vaak ook samen met gerenommeerde designers om deurklinken en -grepen voor ons merk uit te denken of laten we ons inspireren door kunstzinnige en innovatieve periodes uit de geschiedenis.

We zetten dit hieronder graag in de kijker voor jou!

1. PH2017 - Tom Lenaerts

Een eerste voorbeeld van een stijlvol, maar eigenzinnig ontwerp is dat van de PH2017 deurklink. Deze werd ontworpen door Tom Lenaerts.

Tom Lenaerts is een jonge Belgische interieurarchitect die met alle stijlen aan de slag gaat. In zijn werk gebruikt hij steevast hout en staal.

De combinatie van de brutaliteit van het materiaal die het strakke lijnenspel karakter geven, is de kracht van Dauby waar ik resoluut achter sta en mij als ontwerper graag bij aansluit. Het niet perfect afgelikte product maar een karaktervol stuk ambacht, dat is waar ik voor kies”, aldus Tom Lenaerts.

Voor PH2017 ging deze all-round designer voor een combinatie van ruwe materialen en strakke lijnen.

Het resultaat? Een sober, maar tijdloos design voor deurbeslag dat ‘perfect’ bewust laat voor wat het is. ‘Ruw’ en ‘karaktervol’ zijn de sleutelwoorden.

Ontdek PH2017

2. Sesamo & Apriti - Philippe Starck

We duiken van het ruwe, robuuste van Tom Lenaerts recht in de sierlijke elegantie van Philippe Starck, die onder meer het deurbeslag Sesamo en Apriti voor zijn rekening nam.

DEURKLINK APRITI ZILVER DAUBY RDS

Starck is een internationaal gerenommeerde ontwerper afkomstig uit Frankrijk, die al zowat alles heeft ontworpen dat je maar bedenken kunt. Van een citruspers tot het privé-jacht van Steve Jobs. En nu dus ook deurbeslag!

Dauby wist hem te strikken voor een exclusief ontwerp. Het resultaat was het uiterst dynamische deurbeslag van Sesamo en Apriti.

Laat je inspireren door Philippe Starck!

3. Inspiratie uit Bauhaus

Naast de collectie PH2017 die ontworpen werd door Tom Lenaerts, heeft Dauby ook verschillende andere modellen, zoals PH1920, PH1925+, PH1928 en PH1930.

Deze werden – in tegenstelling tot de andere voorbeelden op deze pagina – niet ontworpen door een designer, maar door Dauby zelf. Hiervoor haalden we onze inspiratie bij de Berlijnse architect Walter Gropius, die de Bauhaus Academie oprichtte.

Bauhaus creëerde het concept industrieel design, met het oog op industriële massaproductie. De typische Bauhaus stijl is strak, eenvoudig en functioneel.

Net zoals ons ander deurbeslag, worden ook deze modellen met de hand gemaakt in zandmallen voor een originele toets!

Vind jouw favoriete Bauhaus-model

4. Spoorwegkruk: Chemin de Fer

In 1883 werd de Oriënt Express op de sporen gezet, een luxe hoteltrein om comfortabel te reizen van Londen naar Istanbul. Dit was een realisatie van de Belgische ingenieur Georges Nagelmackers.

Voor de Oriënt Express werd ook een speciale, asymmetrische deurklink ontworpen met een L- en een T-greep. De “T” stond voor tirer, zodat de passagiers wisten aan welke kant ze moesten trekken.

Dauby liet zich inspireren door deze spoorwegkruk en bracht haar eigen Chemin de Fer-modellen op de markt.

Ontdek hier de volledige CDF-collectie

5. Frascio

In het noorden van Italië, aan de voet van de Alpen, vind je Frascio. Het is een bekend Italiaans merk dat samenwerkt met Italiaanse ontwerpers en ontwerpstudio’s.

Door beroep te doen op verschillende ontwerpers met verschillende visies en stijlen, bestaat de Frascio-collectie uit een heel gevarieerd assortiment aan deurbeslag; van minimalistisch en strakke lijnen tot levendig en dynamisch.

Een groot deel van de Frascio-modellen werd ontworpen door Brian Sironi, een industrieel designer die al vele prijzen in de wacht sleepte tijdens zijn carrière. Hij heeft zijn eigen studio in Italië, nl. Studio Brian Sironi, gespecialiseerd in product design, interieur design en architectuur.

Brian Sironi is een zelfzekere persoon, maar houdt er niet van om in de schijnwerpers te staan. Hij focust liever op het ontwerp van zijn producten. Zijn doel is om producten te ontwerpen met pure vormen die het leven van de gebruiker gemakkelijker maken. Hierbij verliest hij het esthetische karakter nooit uit het oog.

Laat je verleiden door Frascio!

Vind het perfecte design deurbeslag voor jouw interieur!

Een designelement in je interieur tilt het geheel naar nieuwe hoogtes. Door de jaren heen werkte Dauby samen met tal van Belgische en internationale ontwerpers die allemaal hun eigen visie in deur-, raam- en meubelbeslag goten.

Bekijk het designbeslag


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP