Ben je bezig met de inrichting van je nieuwe woning? Of wil je je huidige interieur graag renoveren? Dan moet je ook nadenken over de kleinste accenten wanneer je écht een verschil wil maken.

Wanneer je je woning zowel langs de binnen-, als de buitenkant een karakteristieke touch wil geven, dan is nieuw deurbeslag de ideale manier.

Deurklinken, -scharnieren en -knoppen lijken misschien details, maar ze maken wel degelijk het verschil.

Vroeger werd er totaal geen aandacht aan besteed aan de mogelijkheden die het juiste deurbeslag biedt, maar vandaag de dag vormt het juiste deurbeslag de kers op de taart van jouw woning.

Op zoek naar unieke deurklinken, -knoppen of -grepen die als gegoten in jouw hand liggen? Dan ben je bij Dauby aan het juiste adres! Wij bieden de meest uiteenlopende soorten deurbeslag aan: van landelijk over retro tot modern.

Bovendien komt alles uit onze ambachtelijke ateliers en zijn alle producten tot in de details met de hand afgewerkt.

Neem gerust een kijkje in onze catalogus

Om jou helemaal wegwijs te maken in de wereld van deurbeslag, vind je hier alles wat je moet weten om de juiste keuze te maken!

 

1. Wat is deurbeslag

De term “deurbeslag” gaat veel breder dan enkel en alleen het aanbod aan deurklinken voor je binnen- en buitendeuren.

Zo behoort ook alles wat rond je deuren hangt tot deze term. Denk maar aan:

Er komt dus heel wat meer bij kijken dan enkel deurklinken kiezen, wanneer je beslist om je deurbeslag te veranderen of op elkaar af te stemmen.

2. Waarop letten bij de aankoop.

De meeste mensen kiezen deurbeslag op basis van volgende criteria:

1. Het materiaal moet gemakkelijk in de hand liggen.
2. Het beslag dient een mooie afwerking te hebben en je woning meer uitstraling geven.

Toch zijn er ook nog een aantal andere niet te missen elementen wanneer je nieuw deurbeslag aanschaft voor je binnen– of buitendeuren.

Hieronder enkele van deze elementen:

  • Materiaalkeuze: de buitenkant van je woning krijgt het vaak harder te verduren door de weersomstandigheden dan de binnenkant van je woning. Daarnaast is niet elk materiaal geschikt voor een vochtige omgeving. Hou hier dus rekening mee wanneer je op zoek bent naar deurbeslag voor buitendeuren of badkamerdeuren!
  • Veiligheid: er wordt nog te weinig gedacht aan inbraakveiligheid bij de keuze van deurbeslag voor buitendeuren. Veel mensen hebben de indruk dat inbraakveilig deurbeslag allesbehalve esthetisch is, maar niets is minder waar! Bij Dauby weten we perfect hoe je veiligheid met design moet combineren.
  • Ruimte: een deurgreep neemt meer plaats in beslag dan een deurknop of een deurklink. Ben je dus op zoek naar deurbeslag voor een deur in een kleine ruimte? Dan is het essentieel om jouw keuze hierop af te stemmen. Verder durft het ook te gebeuren dat er te weinig plek is op het profiel van je deur en je dus niet eender welke klink kan plaatsen. Bij Dauby houden we hiermee rekening kan je bij ons steeds terecht voor smalle rozetten.
  • Scharnieren: om een harmonieus geheel te creëren is het belangrijk dat de scharnieren van je deuren dezelfde kleur hebben als het deurbeslag. Vaak worden de deuren echter eerder gekozen. Geef daarom altijd aan de deurenfabrikant door dat de kleur van de scharnieren nog gecommuniceerd zal worden. Hetzelfde geldt overigens voor wc-deuren. Wij hebben een speciaal aanbod voor wc-sluitingen (kindvriendelijk en handig in gebruik) en ook hier moet een deurenfabrikant rekening houden dat het juiste slot in de wc-deur geplaatst kan worden.

Ons team helpt je om rekening te houden met al deze zaken, en zet naast functionaliteit ook stevig in op de uitstraling van je interieur.

Interesse? Kom langs in onze showroom in Wommelgem of vind een verdeler in je buurt!

3. Deurbeslag voor binnendeuren

Je binnendeuren in een nieuw jasje steken of je nieuwe deuren meer persoonlijkheid geven, het hoeft niet altijd een moeilijke taak te zijn. Met de juiste details geef je al meteen een geheel andere uitstraling aan jouw droominterieur!

De belangrijkste vuistregel van een geslaagde binnenhuisinrichting, is de match tussen je deur en het beslag voor je binnendeuren. Een landelijke of een trendy deurklink of deurknop, het maakt gelijk een groot verschil.

Heb je bijvoorbeeld een hedendaags interieur en wil je deze harmonieuze look and feel doorheen je gehele woning doortrekken? Blijf dan in diezelfde trend hangen en kies voor bijpassend, hedendaags deurbeslag voor je binnendeuren.

Staat eerder een nostalgische sfeer voorop in jouw woning? Dan ga je best voor een landelijke of een retro-afwerking.

4. Schuifdeurbeslag

Naast de alom bekende binnendeuren met scharnieren, zien we tegenwoordig ook vaker schuifdeuren optreden in de meest uiteenlopende interieurs. Bij Dauby bieden we verschillende soorten praktisch en mooi schuifdeurbeslag aan.

Het voordeel van schuifdeuren is dat ze geen ruimte nodig hebben voor de draaiing en dus ideaal zijn voor kleinere ruimtes.

Daarnaast creëer je met een glazen model meer ruimte zonder dat je beide ruimtes definitief van elkaar dient te scheiden. Een echte win-winsituatie dus!

Bij hefschuifdeuren kies je best voor hefschuifgrepen omdat deze meestal op een bestaande slotkast en een bestaand hefschuifmechanisme geplaatst moeten worden. De hefschuifgrepen van Dauby passen zonder problemen op deze sloten, waardoor je heel eenvoudig het bestaande hefschuifsysteem kan vervangen door hefschuifgrepen in dezelfde materialen als je binnendeur-, raam- en meubelbeslag.

Geen hefschuifdeur, maar een gewone schuifdeur? In dat geval is een gewone deurgreep of een inkapschelp aangewezen om je deur probleemloos te openen en te sluiten.

5. Deurbeslag voor buitendeuren

Dat je gehele interieur is afgestemd op jouw smaak en beleving, spreekt uiteraard voor zich. Het is immers jouw woning waarin je je goed voelt, een plek waar functionaliteit en schoonheid samenkomen.

Maar heb je er ook al eens aan gedacht aan welke stijl het deurbeslag van je buitendeuren uitdraagt, als een eerste indruk voor passanten en bezoekers? Als een echt visitekaartje? Door een unieke deurgreep of deurknop te kiezen kan je jouw voordeur in één oogopslag laten stralen!

Dauby heeft verschillende authentieke deurklinken, -grepen en -bellen in haar gamma in de meest uiteenlopende stijlen om jouw voordeur instant naar een hoger niveau te tillen.

Klassiek of modern, design of retro, bij ons vind je verschillende stijlen van deurbeslag voor je buitendeuren terug. Geef je voordeur dus de afwerking die het verdient met een stijlvolle deurgreep of deurknop van Dauby!

6. Ambachtelijkheid voorop met een uniek gietproces

Kiezen voor ambachtelijk deur-, raam- en meubelbeslag doe je niet zomaar. Je maakt die keuze omdat je belang hecht aan authenticiteit en omdat je oog hebt voor detail in je interieur.

Zoals je hierboven reeds kon lezen, worden al onze producten vervaardigd in ambachtelijke ateliers. Ieder stuk wordt gegoten in zandmallen, en vervolgens met de hand verder afgewerkt tot in de kleinste details. Het is een oeroud productieproces, dat onvermijdelijk tot kleine imperfecties leidt.

Het gietproces voor Dauby beslag

Deze imperfecties geven een authentieke uitstraling en een uniek karakter aan elk onze producten.

Daarnaast plaatsen we bij Dauby ook steeds de kwaliteit van onze producten centraal. Ons deurbeslag wordt namelijk uit hoogstaande, natuurlijke materialen vervaardigd. Materialen zoals brons, smeedijzer en wit brons vergen weinig onderhoud.

Bovendien zijn dit stevige en duurzame materialen die met de tijd zelfs mooier worden. Je deurbeslag moet je dus niet snel vervangen!

Laat je inspireren

Heb je na het lezen van deze pagina nog meer zin gekregen om je te laten inspireren door onze collecties? Uiteraard zeggen beelden meer dan 1000 woorden. Daarom verwijzen we je graag door naar onze pagina met reeds gerealiseerde projecten:

Bekijk onze pagina met projecten

Hier vind je verschillende foto’s terug waarbij je het deurbeslag van Dauby volledig tot zijn recht ziet komen!

Ook op onze blog kan je steeds terecht voor meer informatie rond deurbeslag en passend beeldmateriaal.

Heb je nog vragen over ons deurbeslag of wil je graag weten in welke winkelpunten je allemaal terecht kan? Ons team helpt je met alle plezier verder! Neem contact op met ons via het contactformulier of vraag meteen naar de dichtstbijzijnde verdelers in jouw buurt.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP