Stephanie Van Mechelen

Al gedacht aan messing voor je interieur? Onze innovatieve nieuwe collectie, uitsluitend in ongeverniste messing, combineert het beste van twee werelden: vertrouwde én nieuwe modellen in een eigentijds en luxueus jasje. En dat uiteraard van de gekende Dauby-kwaliteit. De CDL-collectie van Dauby is hier om je hart te veroveren!

Waarom messing?

Een chique uitstraling en net dat tikkeltje extra in je interieur: messing houdt al een hele tijd interieurliefhebbers in de ban. Logisch ook, de matte goudtint combineert prachtig met de trendkleuren van nu. Bovendien zorgt die ook voor warmte en sfeer, en past hij perfect in zowel Scandinavische als in landelijke interieurs.

Messing is hedendaags en modern nu, en zou in de toekomst wel eens onmisbaar kunnen worden. De legering van koper is immers duurzaam (want makkelijk recycleerbaar), bacteriewerend (hallo post-covid!), en kan bovendien in vochtige ruimtes geplaatst worden. Perfect te integreren in de badkamer en de keuken dus.

Créations De Laiton meubelbeslag in messing - Country reeks

De collectie van Créations de Laiton

Créations de Laiton (CDL) kwam tot stand naar aanleiding van meer vraag naar strakke, originele messing modellen in raam-, deur-, en meubelbeslag.

Samen met gerenommeerde interieurarchitecten werd vervolgens de CDL-collectie ontworpen: een gloednieuwe collectie in ongeverniste messing. De collectie bestaat uit zowel deurbeslag, raambeslag, meubelbeslag als veiligheidsbeslag. Het messing wordt naar aloude traditie in zandmallen gegoten en vervolgens volledig met de hand gepolijst. Elk stuk is dus uniek en ambachtelijk vervaardigd. De ongeverniste messing zorgt ervoor dat het beslag steeds mooier wordt met de jaren en geeft de producten die typische living finish.

De CDL-collectie bestaat uit 2 lijnen: Country en City, elk met een andere look en feel. Zo bestaat de Country-lijn uit klassieke, bekende modellen en ligt de nadruk in de City-lijn meer op strakke modellen. Daarbij worden ergonomisch comfort en beleving vooropgesteld.

CDL is met andere woorden een uitgebreide collectie, die varieert van landelijk, strak landelijk en klassiek, tot de sterk opkomende art-deco- en minimalistische stijl.

De CDL-collectie speelt zo in op de opkomende messingtrend en maakt ze toepasbaar in ieder interieur!

CDL Country

De CDL country lijn bestaat uit modellen uit de Créations du Fer (CDF)-collectie, bekend om zijn klassieke modellen voor meer rustieke interieurs. Een vertrouwde ervaring dus, maar herwerkt en in een messingjasje gestoken. De Country-lijn past mooi in de landelijke stijl of meer romantische interieurs waar alles tot in de puntjes afgewerkt moet zijn. Daarnaast past de CDL Country-lijn ook perfect in moderne woningen met warme, robuuste elementen zoals eikenhout. Op die manier kan je een elegante, tijdloze toets toevoegen aan je interieur.

Créations De Laiton deurbeslag in messing - Country reeks

CDL City

De CDL City-lijn is dan weer een fonkelnieuwe collectie van strakke modellen die met niets te vergelijken is. De City-lijn werd ontworpen door interieurarchitecten en biedt gestandaardiseerde modellen die uitblinken in geometrische eenvoud en harmonie.

Denk hierbij aan sobere modellen met een comfortabel en ergonomisch design. De collectie is dus zowel een streling voor het oog als een ‘eerbetoon aan de handen’. De CDL City-lijn nodigt werkelijk uit om aan te raken. En elk gebruik bevestigt: aanraking is een belangrijk onderdeel van de totaalervaring.

Of zoals Le Corbusier het bedoelde: “Wanneer handen naar sculptuur en architectuur worden aangetrokken en hun vorm inherent kan worden gestreeld, zijn beiden succesvol.”

De CDL City met messing is een echte beleving in jouw interieur!

Créations De Laiton meubelbelsag

Ook helemaal verkocht en zin om de messingcollectie van Créations de Laiton in het echt te zien? Contacteer ons gerust voor meer info of voor een afspraak. Vanaf 2022 zal je deze volledige collectie terugvinden in onze prijslijst en in een aparte catalogus.

Contacteer ons

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP