Stephanie Van Mechelen

In 2024 schittert beton als een onbetwiste ster in de wereld van interieurdesign. De robuuste elegantie en veelzijdigheid van beton, samen met de populariteit van de betonlook, hebben deze trend tot een ware publieksfavoriet gemaakt. Vooral in combinatie met materialen zoals Ruw Metaal komt de betonlook echt tot zijn recht en wordt het een heuse showstopper.

Een tijdloze aantrekkingskracht

Beton biedt een aardse, industriële uitstraling die perfect samengaat met een modern, minimalistisch ontwerp. Of het nu gaat om meubelafwerkingen, vloeren of wanden, de betonlook is een gewilde keuze.

Naast moderne interieurs, zijn woningen in industriële stijl een fijne basis voor de betonlook. Perfect in combinatie met natuurlijke materialen als:

  • hout;
  • staal;
  • wol;
  • leer;
  • linnen;
  • rotan;
  • brons.

Het fungeert als de ideale achtergrond om andere texturen en materialen te benadrukken. Tegelijkertijd creëert het een uitnodigende sfeer van ingetogen verfijning.

Duurzaam en milieuvriendelijk

De betonlook belichaamt ook de groeiende waardering voor duurzaamheid in interieurontwerp. Beton is immers een robuust en milieuvriendelijk materiaal dat zich perfect leent voor hergebruik en recycling.

Harmonie tussen functionaliteit en esthetiek

Deze trend belichaamt de harmonie tussen functionaliteit en esthetiek. Beton is niet alleen mooi om naar te kijken, maar het is ook uiterst functioneel en duurzaam. Het biedt een tijdloze aantrekkingskracht waarmee je echt een statement kunt maken in je interieur.

Jouw interieur in betonlook aanvullen met high-endinterieurbeslag? Bekijk onze producten in Ruw Metaal en vind de perfecte match.

Een vraag over ons assortiment? Of graag meer info? Contacteer onze interieurexperts: we helpen je graag verder.

Contacteer ons

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP