marijke@dauby.be

Hou je van echt design, en ben je benieuwd naar de nieuwste trends in raam-, deur-, en meubelbeslag van Belgische bodem? Dan nemen we je graag mee door de vaste waarden en de laatste nieuwe aanwinsten in ons aanbod. Je hoeft er alvast niet voor uit je kot. Want creatief, innovatief en puur Belgisch design, dat vind je allemaal bij Dauby!

Enkele vaste waarden van Belgisch design

1. Het “fluitje” uit de Pure®-collectie

Een uniek en eigenzinnig – typisch Belgisch – design? Dan staan deze meubelknoppen van Dauby met stip op één! PFL27 & PFL30 zijn meubelknoppen van eigen ontwerp uit de Pure®-lijn van Dauby. De vorm doet denken aan een fluitje en geeft een speelse, doch strakke toets aan je meubels.

Belgisch design: Meubelgreep "het fluitje" - PFL27
Echt Belgisch design: ‘het fluitje’

Dit ontwerp is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en 2 verschillende afmetingen (PFL27 – PFL30).

Wat dacht je bijvoorbeeld van het fluitje in Zwart Verouderd Ijzer (VO) voor een strak, monochroom interieur? Of kies je eerder Ruw Brons Gepolijst (RBP) voor die chique uitstraling op je meubelen? Welk ontwerp je ook kiest, deze meubelknoppen brengen ongetwijfeld een vleugje “belgitude” bij aan elk interieur!

2. De beugelvormige meubelgreep van Pure® PMR

Wil jij graag een vleugje Belgisch design uit de jaren ‘30 aan je interieur toevoegen? Maak dan kennis met de beugelvormige meubelgreep PMR van Dauby! Deze meubelgreep is geïnspireerd op de herkenbare grepen uit de Cubex-keukens van vroeger en haalt de nodige portie nostalgie in jouw interieur naar boven.

Je kan deze verkrijgen in Ruw Metaal, Ruw Brons, Wit Brons, Verouderd IJzer (Zwart) (VO), Ruw Brons Gepolijst en Mat Wit Brons voor een eigentijdse twist aan een echte klassieker!

De Cubex-keuken was de eerste moderne en functionele keuken, en werd ontworpen in 1930 door de Belgische architect Louis-Herman De Koninck. De keukens werden op maat gemaakt en de productie gebeurde volledig in België.

De kans is dus groot dat jouw ouders of grootouders een originele Cubex-kast of -keuken in huis hebben! Glazen opbergschuifjes voor kruiden, afgeronde fronten en verchroomd beugelbeslag zijn iconisch aan deze originele keukens.

Belgisch design: Cubex keuken meubelbeslag
Op en top Belgisch: de Cubex-keuken
Belgisch design: Meubelgreep geïnspireerd door Cubex
Belgisch design uit de jaren ’30: de ‘Cubex’-greep

3. Chemin de Fer-modellen

In 1883 werd de Oriënt Express op de sporen gezet door de Belgische Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL). Dit was een realisatie van de Belgische ingenieur Georges Nagelmackers, die de bedoeling had om het internationaal reizen comfortabeler te maken door een soort van hoteltrein te creëren. Deze luxetrein vervoerde de allerrijksten van Londen naar Istanbul.

4. De spoorwegkruk: Chemin de Fer

Voor de Oriënt Express werd een speciale spoorwegkruk ontworpen voor de smalle deurlijsten in de eersteklas coupés; het alom bekende Chemin de Fer-model. Dit asymmetrische model bestaat uit een L- en een T-greep, waarbij de T staat voor het franse tirer zodat het voor passagiers duidelijk was aan welke kant ze moesten trekken of duwen.

Dauby blies de Chemin de Fer-spoorwegkruk nieuw leven in door een eigentijdse collectie uit te brengen – gebaseerd op dit model. Je kan dit iconische Belgisch design dus vanaf nu ook in jouw huis halen voor een klassevolle, landelijke, strakke of eclectische stijl. De “spoorwegkruk” is verrassend veelzijdig!

Belgisch design: Chemin De Fer spoorwegkruk

Belgisch design: Chemin De Fer spoorwegkruk - meubelbeslag in brons

5. Meubelknoppen en greepjes PTT en PMT

De meubelknoppen en meubelgreepjes PTT en PMT werden geïnspireerd op het originele Chemin de Fer-model, maar werden in een strak jasje gestoken. Het stokje lijkt te zweven op de voeten, wat een unieke vormgeving geeft.

6. De vlinderlijn van Pure®

Ten slotte is ook de vlinderlijn van Pure® geïnspireerd op het Chemin de Fer-model, maar dan met een speelse toets. De golvende lijnen en afgeronde hoeken geven de knopjes en greepjes een zachte uitstraling die uitstekend in een landelijke stijl past.

Belgisch design: Chemin De Fer vlinderlijn - meubelbeslag in landelijke stijl
Realisatie: Schoonhoven keukens
Belgisch design: Chemin De Fer vlinderlijn - raambeslag in landelijke stijl
Realisatie: Ambiance

Nieuw én Belgisch design in ons assortiment

1. De PH2017-reeks van Pure®

Deze nieuwe lijn van deur-, raam-, en meubelbeslag werd ontworpen door Belgische designer en interieurarchitect Tom Lenaerts.

De PH2017-lijn is strak en sober. De producten worden zoals altijd ambachtelijk gemaakt van natuurlijke materialen en met de hand afgewerkt. Elk stuk is daarom steeds uniek en tijdloos.

“De combinatie van de brutaliteit van het materiaal die het strakke lijnenspel karakter geven, is de kracht van Dauby waar ik resoluut achter sta en mij als ontwerper graag bij aansluit. Het niet perfect afgelikte product maar een karaktervol stuk ambacht, dat is waar ik voor kies”, aldus de designer.

Belgisch design: PH 2017 meubelbeslag ontworpen door Tom Lenaerts
PH 2017 meubelbeslag ontworpen door de Belgische designer Tom Lenaerts
Belgisch design PH2017 deurbeslag ontworpen door Tom Lenaerts
PH2017 deurbeslag door Tom Lenaerts

Keuze genoeg dus voor wie echt Belgisch design in huis wil nemen: ambachtelijk gemaakt en kwaliteit gegarandeerd!

Nog meer inspiratie opdoen? Al onze modellen, uitvoeringen en achtergrondinformatie vind je terug in onze online catalogus!


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP