Stephanie Van Mechelen

Art deco, een stijlbeweging die is ontstaan in de jaren 1920 en 1930, blijft een blijvende aantrekkingskracht uitoefenen dankzij zijn kenmerkende elementen en verfijnde uitstraling. Het is de veelzijdigheid en tijdloze esthetiek die van art deco een blijvende trend maken.

Wat is art deco?

Jouw woning in art decostijl inrichten? Art deco is een elegante interieurstijl met in de hoofdrol

  • geometrische vormen;
  • chique, glanzende materialen;
  • een veelvoud aan spiegels;
  • somptueuze prints;
  • weelderige materialen;
  • gelaagde verlichting;
  • opvallende contrasten;
  • luxueuze details;
  • vakmanschap.

Denk aan gestroomlijnde meubels, marmeren oppervlakken, glanzende metalen accenten en opvallende geometrische patronen als essentie van de art-deco-stijl.

In deze interieurstijl zie je ook veel buitenlandse invloeden van verre reizen.

Art deco: een blijvende trend, ook in 2024

In onze collecties Créations de Laition (CDL), Fama en Fama Artwork hebben we ons laten inspireren door de tijdloze allure van art deco.

Deze stukken dienen als de perfecte finishing touch voor interieurs die streven naar een vleugje klassieke elegantie. Wat art deco zo relevant maakt voor 2024 is zijn veelzijdigheid en tijdloze esthetiek.

Thuis in elke stijl

Deze stijl biedt een perfecte combinatie van moderniteit en klassieke schoonheid, waardoor het moeiteloos past bij diverse interieurstijlen: van modern tot eclectisch.

Art deco is meer dan alleen een decoratieve keuze; het is een manier om verfijnde en toegankelijke ruimtes te creëren. Art deco voegt een vleugje elegantie en glamour toe aan interieurs van 2024. Of het nu gaat om strakke lijnen in meubels, dramatische contrasten in kleurenpaletten of weelderige details in decoratieve elementen.

Het is de tijdloze aantrekkingskracht van deze stijl die het tot een belangrijke trend maakt, en een welkome heropleving van klassieke elegantie in moderne huizen. Art deco belichaamt de perfecte harmonie tussen verleden en heden. Kortom, een onmiskenbare keuze voor diegenen die streven naar tijdloze klasse in hun leefruimtes.

Kan je op basis van dit artikel zelf aan de slag met jouw art-deco-interieur? Heerlijk! Heb je vragen over onze art-decocollecties? Contacteer ons: we helpen je graag verder.

Contacteer ons

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP