ellen@dauby.be - 05/06/2019 - 05 juni 2019

Hou je van eenvoud, functionaliteit en strakke vormen in je interieur? Dan heb je ongetwijfeld al gehoord van de Bauhaus-stijl die dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert!

Bauhaus staat gekend om zijn tijdloos en industrieel design dat in ieder interieur past. En terecht, want na 100 jaar weet deze stijl nog steeds te boeien en te inspireren, en dat weten we bij Dauby maar al te goed!

Het Bauhaus van vroeger tot nu

Op 1 april 2019 is het 100 jaar geleden dat Walter Gropius – een Berlijnse architect – de Bauhaus Academie oprichtte voor beeldende kunstenaars, ambachtslieden en architecten.

De belangrijkste kenmerken van deze designstroming waren:

  • eenheid van vorm en functie;
  • eenvoudige en heldere stijl, bedoeld voor de industriële productie.

Deurklink Dauby Bauhaus

Ondanks dat de Academie slechts 14 jaar heeft bestaan, zorgde het tijdloze karakter van dit design ervoor dat de modellen van 100 jaar vandaag de dag nog altijd actueel en geliefd zijn. De honderdste verjaardag van zo’n stichting is dus meer dan het herdenken waard!

Ook bij Dauby zijn we helemaal in de ban van het Bauhaus en zijn 100ste verjaardag. Het eeuwige karakter van deze stijl valt namelijk zo eenvoudig te combineren met een ander design, dat het Bauhaus geschikt is voor de meest uiteenlopende woningen.

LEES HIER MEER OVER DE BAUHAUS-STIJL

 

de wereldberoemde Wagenfeld lamp WG24 of de Bauhausstoel.
De wereldberoemde Wagenfeld lamp WG24 of de Bauhausstoel.

Innovatieve stijl van Dauby

Dauby kenmerkt zich door stijlen en stromingen van vroeger heruit te vinden. Ook de Bauhaus-stijl die dit jaar 100 kaarsjes uitblaast, kreeg in ons aanbod een eigen plaats.

Zo hebben we in onze Pure®-collectie verschillende modellen die volledig ambachtelijk worden geproduceerd en in zandmallen worden gegoten.

We combineren dus het contrast van de sobere, pure vormgeving van de Bauhaus-stijl, met de authentieke look van ons kenmerkend productieproces.

Dit geeft karakter aan het product waardoor het zich onderscheidt van het massaproduct, waar we in onze huidige wegwerpmaatschappij al genoeg van hebben.

Benieuwd naar alle Bauhaus-modellen in ons gamma?

BEKIJK HIER HET BAUHAUS-AANBOD

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP